Klein goes bio

Ontdek de bio lijn van Klein Toys

Klein goes bio

Biologische en verantwoorde producten worden steeds belangrijker. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor de consument; jouw klant. Klein Toys heeft een speelgoedlijn gelanceerd met daarin producten die gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen. En voor wie het zich afvraagt: op kwaliteit en speelplezier lever je zeker niet in.

Klein Toys bioplastic

Klein Toys vindt het net als veel andere leveranciers belangrijk om haar voetafdruk op de planeet te verminderen. De producten van de bio lijn van het A-merk in speelgoed zijn volledig gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals sojabonen, maïs en suikerriet. Dit zogeheten bioplastic is na gebruik bovendien 100% te recyclen. En ook de verpakkingen zijn duurzaam, want deze zijn gemaakt van gerecycled materiaal. 

Lees meer over het duurzame assortiment van Klein Toys. 

Het bio assortiment van Klein Toys

Het A-merk in speelgoed heeft inmiddels al een aantal producten in haar bio lijn. Momenteel is er buitenspeelgoed leverbaar dat gemaakt is van het bovengenoemde bioplastic. Schepjes, harkjes, emmertjes en complete sets met speelgoed voor in de zandbak.

Duurzame productie van speelgoed: zo werkt dat

Voor producten van suikerriet geldt dat het materiaal in speciaal beheerde gebieden geplant en bewerkt wordt. Het suikerriet wordt hier geoogst en vervolgens gemalen. Op die manier wordt de grondstof ethanol verkregen. Het vocht wordt uit de enthanol onttrokken, waarna het ethyleen wordt. Uit de combinatie van deze twee grondstoffen ontstaat bioplastic. Met dit bioplastic wordt op de Duitse locaties van Klein Toys het bio speelgoed geproduceerd. Na gebruik kan het speelgoed volledig worden gerecycled. 

Met de bio lijn zorgt Klein Toys voor minder CO2-uitstoot, minder gebruik van oliebronnen en reductie van de bijdrage van het bedrijf aan het broeikaseffect. 

Verduurzaam je assortiment en laat zien dat je verantwoord inkoopt aals het om speelgoed gaat, zónder in te leveren op kwaliteit. Een mooi verhaal naar jouw klant toe én naar onze planeet!

Meer weten? Neem contact op! Meer over Klein Toys
Vragen?
Neem contact op via Whatsapp 
035 - 820 0942
Folder