Klein goes Bio: duurzaam speelgoed

Ontdek de bio-lijn van Klein Toys

Klein goes Bio: duurzaam speelgoed

"Klein goes bio!" Met dat motto lanceert speelgoedfabrikant Klein Toys haar nieuwe lijn van speelgoed dat gemaakt is van bioplastic. Net als bijvoorbeeld Rotho wil ook Klein Toys haar voetafdruk op de planeet verminderen. 

Natuurlijk materiaal

De producten van de bioplastic-lijn van Klein Toys zijn 100% gemaakt van natuurlijke materialen, zoals maïs, sojabonen en suikerriet. Dat maakt dat deze lijn minstens zo leuk is om mee te spelen, terwijl een duurzame productie wordt gegarandeerd. De kwaliteit? Die doet absoluut niet onder aan die van regulier plastic. Daar komt bij dat het bioplastic volledig te recyclen is. Dat is verantwoord speelgoed inkopen dus!

Naast het speelgoed van de bioplastic-lijn worden ook alle verpakkingen van Klein Toys gemaakt van gerecycled materiaal.

De bioplastic-lijn van Klein Toys reduceert:

  • de bijdragen van het bedrijf aan het broeikaseffect
  • CO2-uitstoot
  • het gebruik van oliebronnen

Klein Toys' biologische productie: zo werkt dat

  1. Suikerriet wordt in beheerde gebieden geplant en bewerkt.
  2. Het suikerriet wordt geoogst en wordt in molens gemalen om zo ethanol te produceren.
  3. Het ethanol wordt onttrokken van vocht, wat zorgt voor ethyleen. De combinatie van deze twee grondstoffen, daaruit ontstaat bioplastic.
  4. Klein Toys fabriceert het biologische speelgoed op haar Duitse locaties.
  5. Na gebruik kan het speelgoed 100% worden gerecycled.

Klein Toys heeft al allerlei speelgoedsets die gemaakt zijn van bioplastic. Bijvoorbeeld kookgerei, boodschappenspulletjes of bakgerei voor in de zandbak. 

Met de bio-lijn van Klein Toys zorg je voor een stukje verduurzaming van jouw assortiment, terwijl de kwaliteit wordt behouden. En je klant, die levert zeker niet in op het plezier dat het speelgoed met zich meebrengt! 

Meer weten? Neem contact op! Meer over Klein Toys
Vragen?
Neem contact op met Marcel.

verkoop@vanhuisz.nl
06-45203333
Contact